Інвестиції Саудівської Аравії допоможуть відновити 48% меліоративних систем України

Інвестиції Саудівської Аравії допоможуть відновити 48% меліоративних систем України

За сім років площа фактично зрошуваних земель в Україні знизилася майже в десять разів

 

В Україні на 640 тис. га земель сільськогосподарського призначення можна відновити меліоративні системи (без урахування АР Крим). За оцінками Мінагрополітики, орієнтовна сума, яка необхідна для відновлення та розширення системи зрошення України, становить близько 1,9 млд доларів. Про це ІА «Агравері» повідомили в прес-службі відомства.

 

«Близько 8% (2,6 млн га) сільськогосподарських угідь, що знаходяться в основному в південній частині країни, підлягають зрошенню. Площа фактично зрошуваних земель знизилася з 731 тис. га в 2003 році до 78,3 тис. га в 2010 році, що є наслідком погіршення стану іригаційної інфраструктури», — йдеться в повідомленні.

 

За інформацією відомства, першочергового відновлення систем зрошення потребують південні області України: Херсонська, Миколаївська, Запорізька та Одеська. Обсяг площ, що потребують зрошення — 640 тис. га.

 

Як повідомлялось раніше, Саудівська Аравія зацікавлена проінвестувати 1 млрд доларів, що становить 47% від загального бюджету. Зазначені кошти необхідні для реконструкції та відновлення зрошувальних систем.

 

Крім того, 26 лютого 2015 року відбулась зустріч міністра Олексія Павленко із Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Саудівська Аравія в Україні Джудією Алхазалом під час якого також обговорювалась можливість врегулювання доступу української продукції на ринок Саудівської Аравії.

Зазначимо, що співпраця між країнами проводиться у рамках Міжурядової Україно-Саудівської Комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва.

 

 
 
 

Лента новостей